Sjette Frederiks Kro

Sjette Frederiks Kro er en kro og restaurant i Risskov ved Aarhus, opført 1826. Skoven omkring kroen er fredet og bygningen har i sig selv en høj bevaringsværdi bl.a. på grund af kulturhistorien, der knytter sig til stedet. Kroen hed oprindeligt Salonen, men skiftede i 1937 navn til Sjette Frederiks Kro. Den kaldtes tidligere i folkemunde for ‘Strandkroen’. Bygningen var ejet af Aarhus Kommune fra 1837-2013, hvorefter den blev solgt til lokale, Jørgen Danielsen, Casablanca Familien.

Fantastisk mad og vin kombineret med autentisk krostemning

I 2014 pustede Casablanca Familien og Jørgen Danielsen nyt liv i kroen. Kroen er i dag omdrejningspunkt for romantiske bryllupper fyldt med kærlighed og andre selskaber og firma-arrangementer.

I weekenden tilbydes frokost samt Kronch - "en kro start på dagen" med overdådig morgenbuffet med friskbagt brød og søde sager fra Casablanca Familiens eget bageri, Mor Anna.

Vi ønsker at overraske med fantastisk værtskab, god service, unikke rammer og lækker mad. Sjette Frederiks Kro er et sted for Aarhus.

  • Med et godt øje for detaljen, et varmt værtskab, spændende anretninger og en altid hjemlig hygge!

I skoven ved vandet - helt tæt på byen!

I Risskov 3 km fra Aarhus Domkirke ligger Sjette Frederiks Kro, som nu er blevet en del af Casablanca Familien. Kroen ligger i en smuk, gammel og bevaringsværdig bygning fra 1826 med uspoleret panoramaudsigt over Aarhusbugten.

Foruden Kroen består Casablanca Familien af Café Casablanca og Mor Anna Bageri i Latinerkvarteret i Aarhus samt Restaurant Tangkroen centralt beliggende på Tangkrogen i Aarhus med Kongelunden, Aarhusbugten og midtbyen tæt på.

Med den smukke og fredet Risskov som kulisse og en uspoleret panoramaudsigt over Aarhusbugten er Sjette Frederiks Kro en uvurderlig kulturperle.

Vinter Forår Sommer Efterår

Sjette Frederiks Kro – hele året rundt

Hver årstid kan noget helt særligt, og på Kroen sker der noget magisk hver gang årstiderne skifter - alle farver og nuancer går op i en højere enhed.